Hayal İle Gerçek Arasında: Mesela...


Tanımlarüstü manifesto; yazıyoruz. Hakkımızda bilmeniz gereken tek şey bu; yaşıyor ve yaşadıkça bir şeyler yazıyoruz...

3.2.15

Mesela...

Mesela bu hayatta yalnızsın. Her anında. Şimdiye kadar yaşamadıysan elbet bir gün yaşayacaksın. Ve bir iki kere değil bir çok kere. Dostların sevgilin ailen çocukların. Gerçekten yalnızsın şu hayatta. Birini çok sevme asla. Hep bi adım geri kal. Çevrendeki herkesi yokmuş gibi kabullen. Çünkü gün gelicek ve orada olmayacaklar. Buna ben de dahilim. Şu dünyada bırak bi grubun,  iki insanın bile birbirine bağlanması imkansız. %99 oranında yaşarsın belki bunu. Ama asla kopmaz olamayacak o bağ. Dünyanın kötü yanlarını bırak. Ölüm denen kaçınılmaz gerçek. Ayıracak seni herkesten. Sevdiğin sevmediğin. İyi ol şu dünyada çünkü bi gün sen de gideceksin. Bazen kimsenin ne düşündüğünü önemseme. Yukarıda Allah var ve içimi biliyor diyip geç. Rahatlama ve en etkili kaçış yöntemi bu. Ve aynı zamanda da doğru. Pişman olursan yaptığın bir şeyden üzerinde düşün. Yol çiz kendine. Tövbe et. Ve o pişmanlıktan en doğru kararı çıkartıp hayat felsefene ekle. Kısa şu hayat. Küçük Şeyler için kimsenin kalbini kırma. Onlar kötü ve beni üzerler deme çünkü böyle bir şey yok. Kimse seni kendinden daha fazla üzemez. Kimse senin kadar zarar veremez sana. Madem nefret ediyorsun bu dünyadan ki bence de nefret edilesi. Hazırla kendini diğer dünyaya. Kendini asla boş yere üzme. Hatta şöyle diyeyim. Kendini asla üzme. Dön geçmişe ve bir bak. Üzüldüğün onca şeyi yorumla. Olayı değiştirmemekle birlikte sana verdiği tek şey boşa zarar. Üzülme üzülme diyorum ama duygusuz da olma. O zaman kalp kirarsin. Kırma kalp. Iyi ol şu dünyada. Insanlar arkandan küfür değil dua etmeliler. Bencil olma paylaş bir şeyleri. Ama iyi şeyleri. Mutlu et birilerini. O mutluluğu karşı tarafta hissetmek seni de mutlu edecek. Eğer bu dünya senin için gerçekten nefret edilesiyse içtiğin suya bir bak. O su senin yaşaman için en önemli madde. Ve sen ona sahipsin. Çok şeye sahipsin şu dünyada. Hava denen şeye sahipsin. Nefes alamadığını bir düşün. Ne kadar da zenginsin bugün. Nefes alabiliyor ve su icebiliyorsun. Bırak kötü insanlar kötülükleriyle mahvetsinler kendilerini. Ama sen iyi olduğun sürece Allah seninle, bunu unutma.


3 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Kelimelerinde insana huzur verici bir sihir varmış gibi ,aslında acı gerçekleri hatırlatıyosun ama içi karartmıyor normalde çıkmaza sürükler insanı bu sözler ama sen çıkış yolu açıyorsun sanki, Tebrikler seninde yazılarını merakla bekliyorum ^-^

    YanıtlaSil

Hakkımızda

Tanımlarüstü manifesto; yazıyoruz. Hakkımızda bilmeniz gereken tek şey bu; yaşıyor ve yaşadıkça bir şeyler yazıyoruz... Yazıyoruz ama yazar değiliz. Belki bir gün olma yolunda iki genciz. Devamı Biz bölümünde.

Popüler Gönderi

Copyright Berkeozkn Last Update : 17/10/2015